22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Caravana Culturală Giurgiuveană a poposit la Oinacu (GALERIE FOTO)

Într-o atmosferă destinsă, Caravana Culturală Giurgiuveană, proiect derulat sub egida Consiliului Județean Giurgiu, a poposit vineri, 6 mai, în comuna Oinacu. Gazdă: Școala Gimnazială nr. 1 Oinacu, iar invitați ai celor peste o sută de prichindei din clasele primare și ai directorului Mădălina Oprișan au fost președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, și scriitorul Emil Talianu. Pe lângă consacratele ateliere de face-painting, împletituri, țesături, muzică și dans popular, un personaj inedit, și primit cu bucurie de cei mici, a fost Iepurașul Dănuț, care a întreținut atmosfera din curtea școlii din Oinacu.

„Avem un plan de a aduce cultura sub toate formele în fiecare comună, dar asta nu înseamnă că elevii, tinerii din localitățile județului nu sunt bineveniți în Giurgiu, atât la Teatru, cât și la Bibliotecă sau la Centrul de Conservare a Tradițiilor, în calitate de cursanți. Astăzi mă bucură să văd atâția copii frumoși, iar școala dvs este, după cât se pare, una cu pretenții, dacă ne luăm după uniformele voastre. Îi am alături atât pe doamna director, Mădălina Oprișan, dar și pe domnul primar, Fabian Țîrcă, doi oameni cu care am colaborat de-a lungul timpului, și care au demonstrat că sloganul „Excelență prin educație” pe care l-am văzut la intrare în școală nu sunt vorbe goale”, a precizat, în deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Biblioteca „I.A. Bassarabescu” a fost prezentă cu Colecția „Biblioteca Giurgiuveană. După prezentarea Colecţiei de către Daniela Bardan, managerul instituţiei, activitatea a continuat cu înscrierea elevilor clasei a VIII-a la biblioteca județeană.

Elevilor şcolii gimnaziale li s-a lansat invitaţia să participe cu creații literare în cadrul celei de a doua ediții a Concursului Județean de Creație Literară „Județul Giurgiu în viziunea tinerilor – tradiții, obiceiuri și atracții turistice” care se desfăşoară în perioada 4 mai-30 iulie 2022. Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu va oferi elevilor din comuna Oinacu, la cererea acestora, servicii de bibliotecă mobilă pentru pregătirea examenelor care le bat la uşă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole