12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Cadou de Paști: Podul de la Palanca ar putea fi inaugurat, întâi pentru bicicliști…

Aflată în nordul județului, comuna Florești Stoenești avea, de ani buni, mare nevoie de un pod nou peste râul Sabar în satul Palanca. Podul vechi nu mai corespundea din niciun punct de vedere al siguranței, iar trecerea lui – chiar și cu piciorul – însemna, pentru mulți, un veritabil test al curajului. De aceea, de circa o lună, lucrările la noul pod sunt în toi, pe data de 14 aprilie începând, deja, turnarea cofrajelor de beton, astfel încât lucrarea avansează pe zi ce trece.

Printre lucrători l-am găsit și pe primarul localității, Constantin Dumitru, care ține morțiș ca, de Sărbătorile Pascale, locuitorii comunei să folosească podul „măcar călare pe bicicletă”, după cum ne spunea edilul.

Podul este situat la km 0+520 al DC 156, în satul Palanca, lucrările debutând cu operațiuni de decolmatare a Sabarului și de toaletare a malurilor.

„Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor, mai cu seamă că, înainte de începerea în forță a lucrărilor, Ministerul Lucrărilor Publice a plătit toate lucrările efectuate până la zi, grație muncii depuse de echipa de specialiști din cadrul Primăriei Floresti-Stoenesti (Eugen Bunica, Alex Matache, Cătălin Mihai, Ionuț Trifan). Nu îmi doresc să mă laud foarte mult, dar la finele lunii mai am toată siguranța că vom folosi acest pod și pentru traversarea cu ajutorul autoturismelor”, spunea primarul Constantin Dumitru.

Podul de la Palanca este numai o mică parte a investițiilor și lucrărilor de modernizare a localității, edilul din Florești Stoenești dorindu-și transformarea comunei, în cât mai scurt timp, într-o comună cu adevărat europeană.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole