16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

BREAKING NEWS: Fostul lider PSD Giurgiu, Niculae BĂDĂLĂU, rămâne după gratii pentru următoarele 30 de zile

Curtea de Apel București a decis luni, 28 noiembrie, ca Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Fostul ministru al Economiei și actualul vicepreședinte al Curții de Conturi este acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Decizia a fost luată după o ședință care a durat trei ore. În schimb, Elena Matache, inculpată în același dosar, urmează să fie plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Conform unor surse, denunțătorul lui Bădălău ar fi primarul comunei Bucșani, independentul Dan Pasat. Până la momentul redactării materialului, nu am putut avea confirmarea că într-adevăr Dan Pasat ar fi denunțătorul lui Bădălău.

Potrivit referatului DNA în baza căruia fostul lider PSD Niculae Bădălău a fost arestat pentru 30 de zile, acesta își dezvoltase „un adevărat mod de operare” în ceea ce privește obținerea de contracte pentru firmele controlate de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman. Bădălău se folosea de funcția sa de vicepreședinte al Curții de Conturi și îi amenința cu controale pe cei care nu acceptau cedarea lucrărilor către firmele indicate de el.

„…și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României. De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”, se arată în referatul procurorilor. 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole