16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

ATENȚIE, împătimiți ai pescuitului! O lună și jumătate, măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial și recreativ/sportiv! De când încep interdicțiile…

Având în vedere numărul mare de persoane care practică activităţi de pescuit în fluviul Dunărea, în zona de competenţă a I.T.P.F. Giurgiu, vă informăm faptul că  în perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea, în apele care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile.

Reamintim că pescuitul recreativ/sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza deţinerii permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, valabil pentru anul în curs.

Totodată, aducem la cunoştinţă persoanelor interesate faptul că activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.

Conform prevederilor legale în vigoare, pescuitul recreativ/sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului serviciului teritorial al poliţiei de frontieră. Facem precizarea că lipsa avizului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei. Avizul se poate solicita online sau la sediul instituţiei noastre, termenul de acordare a avizelor fiind de 30 de zile și începe să curgă din ziua lucrătoare următoare zilei depunerii documentației. Termenul de valabilitate al avizului este de un an. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice, în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul  2008 modificată şi republicată.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Multumesc pentru informatia utila si atentionarea cu privire la masurile de prohibitie in zona fluviului Dunarea. Este important sa respectam prevederile legale si sa intelegem importanta conservarii populatiei de pesti si a altor vietuitoare acvatice. Sper ca persoanele care practica pescuitul recreativ/sportiv sa ia in considerare aceste reguli si sa se bucure de activitatea lor intr-un mod responsabil si sustenabil. Avand in vedere ca pescuitul recreativ/sportiv se desfasoara in limita legii si cu avizul autoritatilor competente, sunt sigur ca acesta va fi un succes pentru toti cei implicati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole