3.9 C
Giurgiu
joi,30 noiembrie 2023
spot_img

Ascunși în saci de plastic, doi sirieni au vrut să ajungă în Suedia. Călătoria unuia s-a transformat în coșmar!

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, la controlul de frontieră,  doi cetățeni din Siria, care se aflau ascunși în saci din plastic, într-un autocamion încărcat cu piese din fier.  La momentul coborârii din mijlocul de transport, unul dintre ei și-a pierdut temporar cunoștința, fapt pentru care polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat de îndată sprijin medical. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Giurgiu, care a acordat îngrijiri medicale de specialitate tânărului, starea acestuia fiind stabilizată.

În cursul acestei nopți, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare in ţară, un cetățean turc, în vârstă de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese din fier, încărcate din Turcia pentru România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că sigiliul vamal era rupt și lipit.

„Colegii noștri au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunși în saci din plastic, printre marfa transportată, doi bărbați.” se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Persoanele depistate au fost coborâte din autocamion, moment în care unul dintre bărbați și-a pierdut temporar cunoștința. Polițiștii de frontieră i-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin S.N.U.A.U. 112  sprijin medical.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Giurgiu,  care i-a acordat tânărului ajutor de specialitate, starea acestuia devenind la scurt timp stabilă.

Ulterior, în cadrul cercetărilor derulate, s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 24 de ani, sunt din Siria și s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Aceștia au declarat autorităților că intenționau să ajungă în Suedia.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane, șoferul și mijlocul de transport au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole