16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Apa, un dar de la Dumnezeu

Cu multă credință în Dumnezeu – așa am pășit azi, 26 februarie, în Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu, pentru a onora invitația Prof. Dr.Edmond Nicolae -directorului Seminarului.

Ne-au întâmpinat viitorii preoți, băieți frumoși, eleganți și extrem de curioși.

Într-o oră de discuții libere și interactive, s-au acumulat cunoștințe despre proprietățile apei și utilizări, despre anomaliile celei mai cunoscute substanțe de pe planetă, despre modalități de economisire și despre circuitul acesteia, de la extragere și până la casele oamenilor.

De ce apă și NU energizante? De ce apă și NU băuturi dulci când ne e sete? Le-am lămurit pe toate, în speranța că vor alege întotdeauna apa pentru hidratare și nu altceva.

Punctul forte al lecției noastre l-a reprezentat campania ”Toaleta NU este coș de gunoi!”

Le-am prezentat, tinerilor seminariști, în imagini, cât de rău pot face șervețelele umede sistemului de canalizare și toate celelalte deșeuri care nu au ce căuta în toaletă sau în chiuvetă.

Au fost surprinși să afle că în canalizare nu trebuie să ajungă niciun deșeu nedegradabil, nici păr, nici ulei, nici resturi de mâncare, nici pahare de cafea sau doze de suc, așa cum întâlnim frecvent.

Campania noastră va continua în toate unitățile de învățământ din Giurgiu, în speranța că, într-un viitor cât mai scurt, tânăra generație va conștientiza că este responsabilitatea tuturor să protejăm și să folosim corect canalizarea.

Este o campanie adresată tuturor, pentru că fiecare poate afla ceva nou și util despre faptul că, atunci când ne purtăm responsabil, rezultatul este o viață mai bună, pentru noi toți.

APA SERVICE GIURGIU

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru initiativa dumneavoastra de a-i invata pe viitorii preoti despre importanta apei si a utilizarii corecte a acesteia! Este foarte imbucurator sa vedem ca tinerii sunt interesati si curiosi sa afle mai multe despre acest subiect si sa fie constienti de responsabilitatea lor in protejarea si utilizarea corecta a canalizarii. Va doresc mult succes in continuarea campaniei si sper sa fie un exemplu pentru intreaga comunitate. Multumesc si APA SERVICE GIURGIU pentru implicare si sustinere in aceste demersuri educative. Cu multa credinta in Dumnezeu si cu actiuni concrete cum este aceasta, vom contribui la o lume mai buna si mai curata pentru noi si pentru generatiile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole