18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Aleșii locali din Giurgiu și Ruse s-au reunit în ședință comună în municipiul nostru

Pentru a doua oară, consiliile locale ale municipiului Giurgiu și orașului Ruse s-au reunit, de această dată la Giurgiu, într-o ședință comună joi, 22 iunie, în sala mare a Ateneului „Nicolae Bălănescu” din municipiu. Ședința anterioară avusese loc anul trecut, la Ruse, de Ziua Europei, la inițiativa colegilor de peste Dunăre.

Dacă anul trecut, consilierii români și bulgari și-au asumat o declarație comună și am fost semnatarii unei scrisori prin care am semnalat necesitatea unui nou pod peste Dunăre pentru degrevarea traficului greu din cele două comunități și eliminarea problemelor care decurg de aici, anul acesta tema principală a fost aderarea la spațiul Schengen.

Dincolo de tematica secundară, a construirii unui pod peste Dunăre, preluată din prima ședință comună, tema principală pe care au îmbrățișat-o consilierii români și bulgari a fost aderarea la spațiul Schengen, un obiectiv de țara primordial pentru dezvoltarea regiunii și a celor două țări, România și Bulgaria.

Pe scenă au fost prezenți președintele Consiliului Municipal Ruse, Ivo Pazardzhiev, primarul municipiului Ruse, Pencho Milkov, președintele de ședință al Consiliului Local Giurgiu din luna iunie, Adrian Daut și nu în ultimul rând, gazda, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

După citirea discursurilor, declarația comună și scrisoarea au fost enunțate și votate simbolic, în unanimitate.

Ca și anul trecut, și anul acesta, întâlnirea și ședința comună a celor două consilii locale a fost posibilă cu ajutorul directorului Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu, Lili Ganceva.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole