Puțin după orele prânzului, un roi de aproximativ 2000 de albine, ce își găsiseră adăpost pe ramura unei sălcii aflate într-o zonă circulată din apropierea blocurilor 75 și 80 Garsoniere de pe strada Vaporului au stârnit spaima locatarilor din zonă. Speriați, oamenii au sunat la 112, solicitând sprijinul autorităților pentru rezolvarea situației.
La scurt timp de la preluarea apelului, un echipaj de jandarmi a ajuns în zonă și, imediat, a asigurat zona, încercând să restricționeze, pe cât posibil, până la sosirea unui apicultor, traficul în apropierea copacului. De altfel, o parte a celor care au fost martori la toată operațiunea au transmis mulțumiri echipajului de jandarmi pentru profesionalismul de care au dat dovadă.
Aproximativ o oră a muncit Marcel Arsene, apicultor giurgiuvean, la „recoltarea” roiului de albine într-un stup, ajutat fiind doar de un locatar, restul preferând să urmărească de după perdea tot procesul.
„Este recomandabil ca, în situații de acest gen, cetățenii să încerce să nu facă mișcări bruște, și să apeleze 112 pentru a semnala pericolul din zona respectivă. Sub nicio formă nu este indicată inițiativa în a acționa, pentru că albinele, dacă sunt stresate, sau agitate, pot ataca și pot provoca probleme mari, ce pot duce până la deces”, au precizat atât reprezentanții Jandarmeriei giurgiuvene, dar și apicultorul Marcel Arsene.
De altfel, apicultorul giurgiuvean preciza faptul că, în perioada în care familiile de albine se înmulțesc, nu toți crescătorii le asigură și cutii (stupi) pentru a se stabili, astfel că ele pleacă în roire. Cel mai important este ca, la astfel de „recoltări”, să se aibă grijă ca matca să ajungă în cutie, pentru a îndepărta pericolul restabilirii roiului în același amplasament „sălbatic”.