11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Sterilizează-ți câinele! E în beneficiul tuturor și nu riști amenzi uriașe!

Reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu (Biroul pentru Protecția Animalelor), ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, ai Consiliului Județean, ai Direcției Poliției Locale, Giurgiu Servicii Locale, Giurgiu Servicii Publice și ai Direcției de Servicii Publice au participat astăzi la cea de-a treia întâlnire de lucru pe tema câinilor, la invitația primarului Adrian Anghelescu.

Cu acest prilej au fost evaluate rezultatele parțiale ale campaniei de informare “Sterilizează-ți câinele! E în beneficiul tuturor și nu riști amenzi uriașe!”, campanie ce a debutat pe 4 iulie și a cuprins spoturi radio, tv, pliante și postări pe social media, cu un impact deosebit de mare.

Tot astăzi, a fost stabilit modul de lucru pentru luna septembrie când vor fi organizate acțiuni de verificare la cetățenii care dețin câini, cu prioritate în zonele unde au mai avut loc acțiuni de infomare/sterlizare/microcipare, respectiv pe străzile Dunării și Bălănoaiei.

În perioada ce urmează, campania va continua pe toate canalele media și în plus vor fi distribuite fluturași în zonele țintă, dar și în adunările publice, de exemplu în zona Bâlciului de Sf.Mărie, cu sprijinul IJJ Giurgiu.

Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.

După cum se știe, Primăria Giurgiu este responsabilă de gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului și administrația locală alocă lunar sume considerabile pentru capturarea și adăpostirea câinilor, iar scopul principal al acestei campanii este responsabilizarea cetățenilor deținători de animale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole