De ceva timp, o luptă surdă între putere și putere sau putere și opoziție reușește să țină prima pagină (chiar dacă netipărită) a presei naționale. S-a mers pe principiul „ba pe-a mă-tii”, în momentul în care USR s-a considerat nedreptățit odată cu demiterea, de către premierul Cîțu, a două capete din partidul tandemului Barna-Cioloș: fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, și cel al justiției, Stelian Ion. De fapt, ultima demitere a fost, zice-se, bomboana pe coliva pe care o pregătea, de ceva timp, USR PLUS împotriva premierului liberal, de neînduplecat – spun unii – atunci când venea vorba despre anumite concesii dorite doar de o parte a coaliției.
Nici nu s-a uscat, însă, bine, cerneala pe deciziile semnate de Cîțu, sau pe semnăturile pentru moțiunea de cenzură pe care o flutură, în trio, PSD, USR și AUR, că au și început să apară promisiuni electorale, marote și chestiuni care, la o primă vedere, ar putea să îi facă pe mulți să creadă că, de fapt, guvernarea PNL ar fi fost un fel de „bau-bau”.
Un exemplu concret apare pe pagina de facebook a unui deputat social-democrat, fost președinte de CJ Giurgiu, Marian Mina. Acesta publica, doar cu puțin timp în urmă, că „PLAFONĂM PREȚURILE LA ENERGIE ȘI LA GAZE”. Totul pe fondul unor neînțelegeri și ale unor probleme ivite – din varii motive – cu privire la facturile oarecum ridicate primite, în utlimele luni, de unii dintre români. Și aici, sunt oarece semne de întrebare, în condițiile în care, din câteva milioane de consumatori, doar CÂȚIVA (un procent de sub 1%) au primit facturile cu sume „astronomice”.
În aceste circumstanțe, și pe fondul problemelor amplificate fără motiv la nivel național, apar postări precum cea anterioară, menite să ne ducă, de fapt, cu gândul la o eventuală campanie electorală.
Un singur lucru ar mai fi de spus: vă lăudați, domnilor social-democrați, că PLAFONAȚI anumite prețuri…Dar, oare, nu aveți cunoștință că plafonarea despre care vorbiți ar aduce doar deservicii economiei naționale, iar, pe de altă parte, la nivel guvernamental, există deja o ordonanță de urgență care vine în sprijinul consumatorilor? Ca să nu mai vorbim despre Legea Consumatorului Vulnerabil, pe care chiar și dvs ați votat-o în Parlament? Păi ce facem, domnilor, ne apucăm de campanie cu trei ani înainte, furând startul?
Cele prezentate nu sunt neapărat acuzații, ci simple constatări, ale aproape oricărui cetățean de rând din România.